de S van de iPhone6s

iPhone3Gs

De 3GS verscheen in Nederland en Belgie voor het eerst in juni 2009. De S stond voor “Speed”. Het model had een snellere processor dan zijn voorganger en kon video opnemen. De 3GS was maar liefst tweemaal zo snel als de 3G. Ook de batterijcapaciteit werd sterk verbeterd.

iPhone4s

De S in 4S stond voor “Siri”, de persoonlijke assistent van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS die werkt met spraakherkenning. Apple kocht de toepassing in 2010 en integreerde het in 2011 in IOS 5. Het duurde tot april 2015 voordat Siri ook in het Nederlands beschikbaar was (IOS 8.3).
Siri is erg veelzijdig. Je kan aan Siri algemene vragen stellen maar ook het weerbericht, een bepaald muziek nummer, het alarm in te stellen of om een berichtje te posten op de sociale media. De gebruikers op het internet zijn over het algemeen redelijk tevreden met het programma hoewel het regelmatig mis gaat (zoals bij rekenen).

iPhone5s

De S in 5S stond voor “Security”. Er was in de iPhone5s een vingerafdrukscanner ingebouwd die het toestel kon ontgrendelen ((Touch ID). Er konden 5 vingerafdrukken toegevoegd worden zodat ook andere mensen dan jezelf het toestel zouden kunnen gebruiken. In het begin kwam het soms voor dat de vingerafdrukscanner na een tijdje de vingerafdruk niet meer herkende. Hoewel er verschillende updates zijn geweest werkt de vingerafdrukscanner in IOS 8.3 nog niet naar behoren.

iPhone6s

Wat zal nu de S gaan betekenen in iPhone6s? Welke feature zal zodanig belangrijk zijn voor Apple dat ze dit speciaal willen aangeven met een “S”?
Op het internet wordt volop gespeculeerd wat de betekenis straks zal zijn. In september 2015 zal de nieuwe iPhone6s waarschijnlijk op de markt komen en zullen we het antwoord weten. Iemand opperde de S van Sound nadat Apple Beats studio heeft overgenomen. Een ander forumlid dacht aan Small en dat er wellicht een kleiner model iPhone6 uitgebracht zou worden.

februari 13th, 2016 by