Gegevensherstel

vrouw met camera

Data recovery van foto’s

Volgens een artikel op Nu.nl heeft maar liefst 40% van alle Nederlanders het wel eens meegemaakt dat alle vakantiefoto’s waren gewist. Nu.nl heeft deze informatie van Seagate dat een marktleider is in (online) opslag van data. Oorzaak van de verwijderde data is het per ongeluk wissen of een technische crash. Ongeveer een derde van de foto’s stond op een smartphone. Voor jongeren is de smartphone het belangrijkste middel om foto’s te maken. Ouderen gebruiken meestal een fotocamera. Een minderheid van de vakantiegangers heeft een back-up gemaakt zodat niet alles kwijt is.

Opslaan in de cloud

Bij veel smartphones staat de automatische back-up functie standaard aan. Foto’s die je genomen hebt worden daarna opgeslagen in de cloud. Het beste is (zeker bij het maken van gevoelige foto’s) om deze automatische functie uit te zetten. Het hangt van je besturingssysteem en model telefoon af hoe je dit moet doen. Door te googelen op het internet vindt je het antwoord hierop. Als je een iPhone hebt moet je naar het symbooltje van iCloud gaan en daarna naar ‘foto’s’. Hier kun je het automatisch opslaan uitzetten.

Data recovery harde schijf & smartphone

Foto’s die (per ongeluk) verwijderd worden zijn vaak niet definitief verdwenen. Met een data recovery programma kunnen verwijderde of beschadigde foto’s weer zichtbaar gemaakt worden. Er zijn op het internet tal van data recovery tools gratis te downloaden. Om belangrijke (bedrijfs)gegevens terug te krijgen kan men het best een professioneel programma en/of ondersteuning kopen. Bij Stellar Data Recovery is het mogelijk om een enkelvoudige harde schijf op te sturen voor een gratis diagnose. De prijs van de gegevensherstel hangt vervolgens af of er software schade is of hardware schade. Een smartphone kan niet gratis opgestuurd worden voor recovery. Voor een diagnose wordt 60 euro gerekend. Een data recovery van een smartphone ligt tussen de 195-295 euro.

februari 13th, 2016 by