Google smartphone

In oktober 2016 bracht Google de Pixel smartphone uit. Een groot verschil met de vorige smartphones van Google is dat het bedrijf dit keer zowel de software als de hardware zelf heeft ontwikkeld. Telefoonfabrikant HTC heeft de Pixel in elkaar gezet. Een voorbeeld voor Google is de iPhone waarbij Apple zowel het toestel als het besturingssysteem zelf maakt. De iPhones worden uiteindelijk in elkaar gezet in China door de grootste fabrikant van computeronderdelen Foxconn.Google Pixel smartphone

De recensies op het internet zijn uiteraard lovend. De mobiel werkt uitstekend met snelle software, prima scherm en een goede camera. Op de achterkant zit een vingerafdrukscanner. De Pixel heeft de nieuwste versie van besturingssysteem Android en ontvangt automatisch updates hiervan. De Pixel is een duidelijke koerswijziging ten opzichte van de Nexus smartphones. Telefoonfabrikanten als Samsung, LG en HTC ontwikkelden zelf de Nexus smarthones die op Android software liepen. Een Google smartphone wordt twee jaar ondersteund. Daarna is er geen garantie meer voor verdere updates.

Pixel kopen

Hoewel het een uitstekende mobiel is heeft de Pixus wel een belangrijk nadeel: zijn hoge prijs. De Google smartphone is duurder dan de iPhone 7 (Plus) en de Samsung Galaxy s7 Edge. Een Google Pixel 32GB kost in Belgie op het moment zo’n €815. De Google Pixel XL 32GB is rond de €925. De Samsung Galaxy S7 is zo’n €595. Een iPhone 7 32GB is €699. Een tweedehands iPhone is altijd nog flink wat geld waard. Het is wel de vraag wat een Pixel nog oplevert over twee jaar. Aanvankelijk was de smartphone die direct te koop in Belgie en Nederland maar hij kan nu gewoon online besteld worden. In Nederland lijken de prijzen iets hoger te leggen dan in Belgie.

december 23rd, 2016 by