Huawei ascend G7

Huawei

Huawei is een grote Chinese mulinational die in 1987 werd opgericht. Het bedrijf leverde aanvankelijk complete telecommunicatie netwerken en datacenters aan het bedrijfsleven, onderwijs en ziekenhuizen. In Nederland levert Huawei het nieuwe 4G netwerk van KPN en T-Mobile. De laatste jaren richt het zich ook nadrukkelijk op de internationale consumentenmarkt. Behalve mobiele telefoons maakt Huawei ook televisies, koelkasten, computers, laptops en tablets.

Huawei ascend G7
De Huawei Ascend G7 is een smarthone phablet met een scherm van 5.5 inch. De afmetingen van het toestel zijn 154mm hoog, 77mm breed en 7.6mm dik. Hoewel het omhulsel van stevig metaal is gemaakt is het gewicht beperkt gebleven tot 165 gram. Het besturingssysteem is Android Kitkat 4.4. Het intern geheugen is 16GB. Van voren is een 5 megapixel camera geplaatst en op de achterzijde een 13 megapixel camera. Beide camera’s zijn door Sony gemaakt. De Ascend G7 is geschikt voor gebruik op het 4G netwerk. De prijzen in de webshops voor de nieuwe G7 ligt thans rond de €295 maar de verwachting is dat deze prijs zal dalen.

Reviews
De reviews voor de Ascend G7 phablet zijn over het algemeen goed. Techzine.nl is tevreden over de kwaliteit van de metalen behuizing dat een stuk steviger is als plastic. Ook over de processor en opslagcapaciteit is het magazine tevreden. Wat beter kon was de schermresolutie die als laag werd beoordeeld. Het Engelstalige Techradar.com is ook positief over de nieuwe G7 phablet. Voorheen voelden mobieltjes van Huawei nogal eens ‘goedkoop’ aan maar de Ascend G7 werd een duidelijke verbetering bevonden. Andere pro’s zijn de 13 megapixel camera, 4G aansluitbaarheid en het microSD slot. Minder te spreken was Techradar over de lage schermresolutie.

februari 13th, 2016 by