IOS 8 update

logo van Apple

Problemen met iOS 8.1.1 update

Er zijn er veel problemen met het nieuwe iOS 8 van Apple. En met de iOS 8.1.1 update is de puinhoop met problemen en bugs alleen nog maar groter geworden. Deze nieuwste update, die op maandag 17 november werd gereleased, had juist een hoop problemen moeten oplossen. De iOS 8.1.1 update betreft daarnaast een snelheidsupdate voor de Apple iPhone 4S en Apple iPad 2.

De iOS 8.1.1 update lost volgens sommigen helemaal geen bugs op en ook wordt de performance niet verbeterd. Een van de belangrijkste problemen, het WiFi verbindingsprobleem waar veel iPhone 4S gebruikers met iOS 8 last van hebben, zou ook niet opgelost zijn. Anderen zeggen dat de iOS 8.1.1 update sommige problemen heeft verholpen, maar dat er
andere problemen en bugs voor in de plaats zijn gekomen.

Algemeen (alle devices)
– Copy/Define optie in Mobile Safari is niet uit te schakelen
– Crashes van het OS
– Plots opnieuw opstarten (reboot)
– Snelheidsproblemen (lag)
– Problemen met de schermrotatie

iPhone 4S
– Verbindingsproblemen met WiFi (niet stabiel)

iPhone 5S
– Problemen met de bluetooth verbinding

iPad Mini
– Tablet wordt erg heet wanneer er games worden gespeeld

iPad Air 2
– Toetsenbord verschijnt soms niet

Het officiƫle Apple Support forum loopt vol met forumtopics van iOS 8 gebruikers die veel problemen hebben met de iOS 8.1.1 update. Toch zijn er ook reacties van mensen te lezen die juist erg blij zijn met de update. Het lijkt er dus op dat de problemen per Apple apparaat verschillen. Zo zou de iOS 8.1.1 update veel goeds hebben gedaan voor de iPads m.b.t. performance, problemen en bugs.

Slechts 50% heeft overstap van iOS 7 naar iOS 8 gemaakt
AppLovin is een bedrijf dat dagelijks 25 miljoen advertentieverzoeken verwerkt per dag en uit die data kunnen zij van alles herleiden zoals het iOS dat gebruikt wordt. Aan de hand van de data konden zij zien dat slechts 50% van de iOS gebruikers van iOS 7 naar iOS 8 is gegaan. Toen iOS 7 werd uitgebracht lag het percentage upgraders op 80%. Door al deze aanhoudende problemen met iOS 8 zijn er veel Apple device gebruikers die niet goed durven te upgraden van iOS 7 naar iOS 8, ze zijn bang dat ze te maken krijgen met de vele problemen en bugs die spelen met iOS 8. Inmiddels is het 2016 en komt in de herfst waarschijnlijk IOS 10 uit. De verwachting is dat Apple Music volledig vernieuwd zal zijn en dat de veiligheid van de iCloud verbeterd zal zijn.

februari 13th, 2016 by