iPhone 5S of iPhone 6S mini

iPhone 5S kopen? Wacht even op de iPhone 6S mini

Wanneer je van plan bent om de iPhone 5S te kopen, maar je hoeft hem nog niet per direct te hebben, wacht dan nog even, want de iPhone 6S mini die eraan zit te komen begin 2015 kan precies hetzelfde, maar krijgt een mooier design dan de iPhone 5S. Apple is druk bezig aan drie nieuwe iPhones die in 2015 uit zullen gaan komen. Een daarvan is de iPhone 6S mini. Deze iPhone wordt de nieuwste low-end iPhone van Apple. Dat wil zeggen dat deze iPhone niet zal beschikken over de meest recente en snelste hardware, maar wel heel betaalbaar zal zijn. Apple kan de prijs zo laag houden, omdat ze waarschijnlijk voor deze iPhone gebruik gaat maken van goedkopere Qualcomm onderdelen. De specificaties van de iPhone 6S mini zullen (volgens geruchten) hetzelfde zijn als van de iPhone 5S. Het design zal echter anders zijn dat de iPhone 5S en iPhone 5C. Deze zal namelijk meer lijken op die van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus met ronde vormen. Deze nieuwste low-end iPhone zal hoogstwaarschijnlijk de naam iPhone 6S mini gaan dragen.

Nieuwste low-end iPhone, met scherpe prijs

De iPhone 5S heeft een prijs vanaf 599 euro voor de 16GB versie. De iPhone 6S mini komt in de plaats van de low-end iPhone 5C. Deze draagt een prijs van 399 euro. De verwachting is dat de iPhone 6S mini voor ongeveer dezelfde prijs verkocht zal gaan worden, dus rond de 399 euro. Het is een beetje zonde om nu 599 euro uit te gaan geven voor een iPhone met een wat verouderd design wetende dat je begin 2015 een iPhone kunt kopen met dezelfde specificaties als de iPhone 5S, maar met een mooier design.

iPhone 6S mini mooier design dan iPhone 5S/5C

Als Apple echt het design gaat aanhouden dat ook te vinden is bij de iPhone 6 en 6 Plus dan gaat de iPhone 6S mini er in ieder geval heel gaaf uitzien. In ieder geval mooier dan de iPhone 5S en helemaal mooier dan de iPhone 5C die toch wel een plastic design heeft. Vermoedelijk zal Apple de felle kleuren (te vinden bij de iPhone 5C) achter zich laten en kiezen voor dezelfde kleuruitvoeringen van de iPhone 6 en 6 Plus:
zilver, goud en spacegrijs. Dat maakt het geheel natuurlijk een stuk strakker en mooier.De reden van het succes van de iPhone 5S en iPhone 5C zijn de lagere prijzen. Dat is vooral van toepassing op de iPhone 5C, wat straks natuurlijk ook van toepassing zal zijn op de iPhone 6S mini. Niet iedereen heeft zo’n hoge prijs over voor een iPhone of kan dit simpelweg niet betalen. Een low-end iPhone is dan een goede optie. Je hebt dan immers alle voordelen die een iPhone te bieden heeft, waaronder de Apps uit de App Store en een geweldige camerakwaliteit. De iPhone 5S beschikt immers over twee uitstekende camera’s met 8-megapixel kwaliteit en diafragma. Bij de iPhone 5C is dit wat minder. Het wordt dus ook wel tijd dat de iPhone 5C het veld gaat ruimen voor een nieuwere low-end iPhone.

februari 13th, 2016 by