iPhone 8 met glazen behuizing

iPhone 8 met glazen behuizing en draadloos opladen
De iPhone 8 staat gepland voor september volgend jaar maar de geruchten gaan nu al rond in de internationale media. Eerdere berichten melden al dat Apple de iPhone 8 die volgend jaar zal uit worden uitgebracht voorzien zal zijn van een volledig glazen behuizing. Een nieuw design dat er mooi uitziet zal hiervoor niet de enige reden zijn. Het gaat om draadloos opladen voor ieder iPhone 8 model. In een verslag van de Apple analist Ming-Chi Kuo blijkt dat elk model volgend jaar over deze functionaliteit zal beschikken.

Draadloos opladen

Volgens een ander bericht is de glazen behuizing noodzakelijk om het toestel draadloos te kunnen opladen. De bekende analist deed onlangs onderzoek naar de keuze van Apple om voor het design van de nieuwe iPhone te kiezen voor glas in plaats van aluminium. De conclusie die Kuo heeft getrokken is dat een glazen behuizing nodig is om het toestel draadloos te kunnen opladen. Het is ook mogelijk om een aluminium smartphone draadloos op te laden maar het materiaal zou wel de snelheid van het draadloos opladen tegenwerken. Volgens Kuo wil Jony Ive, designer van Apple, al veel langer een volledig glazen iPhone introduceren. Volgend jaar zal dit toestel dan eindelijk werkelijkheid worden.

Optimale resultaten

Apple zou optimale resultaten willen behalen met het draadloos opladen van de nieuwe iPhone. De draadloze lader zal door Pegatron worden gemaakt. Of de draadloze lader wordt geleverd bij iedere nieuwe iPhone 8 met abonnement is door de analist bevestigd maar voordat de modellen gepresenteerd zijn blijft het gissen. Het is ook mogelijk dat de oplader alleen meegeleverd wordt bij een iPhone 8 Plus of bij het speciale model dat is voorzien van een OLED display. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel modellen Apple in 2017 op de markt wil brengen.

december 7th, 2016 by