Productie iPhone 7 lager

Volgens een bericht in de Nikkei Asian Review zal de productie van de iPhone 7 worden teruggeschroefd met 10%. De verkopen van de nieuwste smartphone van Apple vallen tegen en zijn minder dan verwacht. Bij de introductie van het toestel had Apple ook al 20% minder smartphones laten maken dan gepland. De Nikkei Asian Review is een groot media in Azie met 24 kantoren en 1300 reporters.

De berichten dat Apple moeite heeft met zijn verkopen zijn niet nieuw. Al eerder verschenen er rapporten van Marketwatch en GfK waarin gesteld wordt dat de verkoopcijfers van Apple dalend zijn. De reden is dat consumenten steeds langer de aankoop uitstellen van een nieuwe smartphone. De topmodellen zijn prijzig en de innovaties van de nieuwste toestellen zijn niet voldoende dat mensen direct een ander toestel kopen. Velen deskundigen denken daarom dat Apple de iPhone 7s niet wilt uitbrengen maar direct voor een revolutionaire iPhone 8 zal gaan. Of dit inderdaad gaat gebeuren is sterk afhankelijk of de sterke innovaties op tijd klaar zullen zijn. Anders zal er vermoedelijk weer gewoon een iPhone 7s komen met een aantal updates.

De Chinese telefoonfabrikant Huawei heeft dit jaar 140 miljoen smartphones weten te verkopen. Zij vormen een geduchte concurrent voor Apple en Samsung. De Huawei P9 draait op Android en heeft een 5,2 inch Full HD-scherm. De duurste versie van 32GB kost 529 euro terwijl een goedkope versie van 16GB 281 euro kost. De recensies zijn over het algemeen prima. Apple schijnt in 2016 voor 4 miljard dollar minder verkocht te hebben in China. Grote smartphones zijn erg populair in China. Een aantal bekende merken uit China zijn Huawei, Xiaomi, Oppo, Honor en Doogee.

Galaxy J5 / Huawei P9 BENL 728x90

december 30th, 2016 by