Scherm van de iPhone 6S mini

Het scherm van de iPhone 6S mini

Vind je de iPhone 6 of iPhone 6 Plus te groot? Wacht dan nog heel even met het kopen van een iPhone. In 2015 komt waarschijnlijk de iPhone 6S mini op de markt. Dit is een kleinere versie van de iPhone 6 met een 4 inch display die makkelijk te bedienen zal zijn met één hand. Nog een voordeel, de prijs zal niet al te hoog zijn, zo rond de 399 euro.

Scherm iPhone 6S mini is 4 inch

Een van de meest gehoorde klachten over de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus is dat deze te groot is. De iPhone 6 heeft een displaygrootte van 5,4 inch en de iPhone 6 Plus 6,2 inch. Apple is altijd al een voorstander geweest van het 4 inch model, maar omdat er veel vraag was naar een grotere iPhone is Apple overstag gegaan. Apple wil echter wel dat mensen die toch liever een kleiner scherm hebben een iPhone kunnen kopen met 4 inch display. Op dit moment hebben de iPhone 5S en iPhone 5C een scherm met een grootte van 4 inch. Het besturingssysteem iOS staat natuurlijk niet stil en aangezien er nu al best wat klachten zijn over het traag worden van de iPhone 5C wanneer hier iOS8 op wordt gezet is het tijd voor een nieuwe low-end iPhone.

Hoe zit het nu precies met dat te grote scherm?

Op internet zijn veel klachten te vinden over het grote scherm van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Zo zou de iPhone 6 Plus niet goed in de broekzak gedaan kunnen worden, omdat deze te groot is en makkelijk zou verbuigen en de iPhone 6 en 6 Plus zouden moeilijk te bedienen zijn met één hand. Nu is het wel zo dat Apple dit probleem deels heeft weten op te lossen door deze een reachability optie te geven waardoor typen makkelijker wordt wanneer je het toestel met één hand wilt bedienen. Apple wil in ieder geval een zo groot mogelijke doelgroep bedienen en daarom wil het bedrijf ook 4 inch iPhones aanbieden. Door met een nieuw low-end model te komen blijven mensen die graag een 4 inch iPhone willen ook tevreden.

Hetzelfde design als iPhone 6 en iPhone 6 Plus
Apple wil de iPhone 6S mini hetzelfde uiterlijk geven als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, wat wil zeggen dat de felle kleurtjes hoogstwaarschijnlijk gaan verdwijnen en de kleuren hetzelfde worden gehouden als bij de iPhone 6 en 6 Plus: zilver, goud en spacegray. Volgens geruchten zullen de specificaties van de iPhone 6S mini hetzelfde zijn als die van de iPhone 5S. Gezien die specificaties kun je dus met de nieuwe low-end iPhone weer een hele tijd vooruit. Het scherm van de 6S mini zal 4 inch zijn. De iPhone 5C wordt vermoedelijk na introductie van de iPhone 6S mini direct van de markt gehaald.

Wat is op dit moment de meest populaire schermafmeting?
Gezien de verkopen van diverse online winkels zijn op dit moment de schermafmetingen 4.5, 4.7 en 5.0 inch erg in trek. Aangezien de iPhone 6S mini een scherm zal krijgen van rond de 4.9 inch is er zeker een grote groep met mensen die deze iPhone willen kopen. Niet alleen deze schermafmeting is in trek, ook de lage prijs is een reden voor deze mensen om een low-end iPhone aan te schaffen. Je hebt immers alle voordelen van een iPhone tot je beschikking zoals de vele apps in de App Store en een uitstekende camera en je betaalt toch een lage prijs. Het toestel is zelfs heel betaalbaar wanneer je liever geen duur abonnement wilt afsluiten.

februari 13th, 2016 by