Telenet koopt kabelaar SFR Belux

Op 22 december werd bekend dat Telenet het kabelbedrijf SFR Belux over neemt voor €400 miljoen. Het heeft ongeveer 90.000 klanten. SFR Belux heette voorheen Numéricable.

Het Franse moederbedrijf SFR is een van de grootste telecombedrijven in Frankrijk. Telenet zal door de nieuwe aanwinst het grootste kabelbedrijf worden in Brussel. Ook krijgt het nu vaste voet in Wallonie en Luxumburg. De koop is nog niet definitief rond want de bevoegde mededingingsautoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven. Telenet verwacht dat dit geen probleem zal zijn.

Ruim een jaar geleden nam Telenet ook al het telecombedrijf Base over van het Nederlandse KPN. Base is een van de grootste operators voor mobiele telefonie in België.

aanbieding gratis nexflix

Liberty Global

Telenet is de grootste kabelaar van België. Het bedrijf werd opgericht in 1996 als telefoonoperator. Een jaar later startte het breedband internetdiensten. De Belgische overheid wilde dat er een tweede telecom netwerk zou bijkomen om de concurrentie aan te gaan met Belgacom. In 2015 werd de naam Belgacom veranderd in Proximus. De belangrijkste aandeelhouder van Telenet is het van oorsprong Amerikaanse Liberty Global. Deze gigant is de grootste onderneming ter wereld in breedband internet en internationale kabel diensten. Het heeft geprobeerd om Telenet geheel op te kopen in 2013 maar het bod mislukte. Andere merken waar Liberty Global de baas is zijn UPC, Ziggo en VTR. Liberty wil van de bedrijven samensmeden en een Belgisch-Nederlandse kabelaar maken. Een paar maanden geleden kwam Liberty Global ook in het nieuws door de aankoop van de Formule 1. Het telde hier €7 miljard euro voor neer. Er werken zo’n 38.000 mensen bij Liberty Global.

Netflix

Hoewel Liberty Global de hoofdaandeelhouder is van Telenet zal Netflix voorlopig nog niet te zien bij de kabelaar. Dit komt er andere digiboxen gebruikt worden. Ook ziet het er nog niet naar uit dat de Nexflix app wordt geïntegreerd met de decoders. Consumenten in België kunnen Netflix wel bekijken via de digibox van Proximus TV.

december 22nd, 2016 by