Tijd voor de iPhone 6S mini

iphone

iPhone 6S mini

Apple is druk bezig met de ontwikkeling van drie nieuwe iPhones die in 2015 uit gaan komen. Een daarvan is de iPhone 6S mini die ongeveer hetzelfde eruit zal gaan zien als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het display krijgt rondere hoeken en de specificaties zijn weer een stuk beter dan die van de iPhone 5C. Voor zover bekend zullen deze specificaties overeenkomen met die van de iPhone 5S. De iPhone 6S mini gaat waarschijnlijk de iPhone 5C vervangen. Het is ook wel tijd dat de iPhone 5C van de markt gaat verdwijnen. Zo zijn er sinds het uitbrengen van iOS 8 klachten over de traagheid van de 5C wanneer hier iOS 8 op is geïnstalleerd. Bovendien blijft er maar weinig ruimte over na installatie van iOS 8 op dit toestel. Dat is niet verwonderlijk aangezien de iPhone 5C alleen verkrijgbaar is in de 8GB versie.

Felle kleurtjes zijn passé
In 2013 dachten sommigen dat de iPhone 5C een regelrechte flop zou worden, maar dat was niet het geval. Het is juist een populaire iPhone dankzij een groep mensen die echt graag een niet te dure en te grote iPhone willen hebben. De prijs van de iPhone 5C is namelijk niet hoog en het display is 4 inch groot, makkelijk te bedienen dus met één hand. Daarnaast vielen de felle kleurtjes in de smaak. Echter lijkt het erop dat men nu toch wel toe is aan iets nieuws.Apple is daarom druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe low-end iPhone die waarschijnlijk de naam iPhone 6S mini gaat krijgen. De specificaties van het toestel zijn (gezien de geruchten) gelijk aan die van de iPhone 5S. Het design zal meer in de lijn zijn van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, wat wil zeggen mooiere ronde vormen en mooiere kleuren: zilver, goud en spacegrijs.

design als iPhone 6 en iPhone Plus

De iPhone 6S mini krijgt een groter geheugen mee. Indien de specificaties inderdaad helemaal overeenkomen met die van de iPhone 5S dan is de verwachting dat deze uit zal komen in de 16G en 32GB versie. Apple wil de kosten van het toestel vooral drukken door gebruik te maken van goedkopere Qualcomm onderdelen. Omdat daarnaast de hardware niet de meest recente en snelste is zal het toestel niet al te duur zijn en vermoedelijk een prijs krijgen die rond de prijs van de iPhone 5C zal liggen (ongeveer 399 euro). Dat de iPhone 6s mini waarschijnlijk beschikbaar zal komen in dezelfde kleuren als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zal de verkopen naar verwachting alleen maar goed doen. Gezien de berichten op internet hebben de meesten de felle kleurtjes nu wel gezien en is het tijd voor iets anders. Laat die iPhone 6S mini maar komen!

februari 13th, 2016 by