Verkoopcijfers van Apple dalen

Deze week verscheen er een publicatie van het gerenommeerde marketingbureau Marketwatch over de verkoopcijfers van Apple. De analisten van Marketwatch voorspellen dat Apple een moeilijke periode tegemoet zal gaan. In 2017 zal de nieuwe iPhone 8 worden uitgebracht. Wat betreft de omzet wordt hier nog veel van verwacht. Echter na 2017 zal er een onzekere periode aanbreken met dalende verkopen van de iPhone. Apple is erg afhankelijk van het succes van een product.

Dalende verkoopcijfers van Apple

Marketwatch verwacht dat de verkoopcijfers van Apple zullen dalen om een aantal redenen. In de eerste plaats zien ze nog geen belangrijke technologische vernieuwingen bij de iPhone. De hoge prijs van de iPhone is eigenlijk alleen te rechtvaardigen als er baanbrekende snufjes op het apparaat zitten. Als deze uitblijven zullen veel kopers op zoek gaan naar goedkopere alternatieven zoals refurbished smartphones. Ook slagen andere fabrikanten er steeds beter in om goede smartphones te maken. De mobiele telefoons zijn een stuk goedkoper als de iPhone. Vooral in China en India heeft Apple het zwaar. De omzet in China was maar liefst 4 miljard dollar minder in 2016.

iPhone 8

Wat zal de nieuwe iPhone 8 straks te bieden hebben? Zoals altijd doet het bedrijf daar geen mededelingen over. Wel zijn er talloze geruchten over de nieuwe smartphone. Apple heeft al een samenwerking met LG Innotek. Analisten denken dat er een 3-D camera in het nieuwe toestel gebouwd zal worden. Door het scherm niet langer meer te voorzien van een rand kan het formaat van de mobiel hetzelfde blijven terwijl het scherm groter wordt. Ook wordt een glazen achterkant verwacht en kan de iPhone 8 straks draadloos opladen.

Toekomst na iPhone 8

Hoewel er algemeen verwacht wordt dat de iPhone 8 een groot succes wordt zijn er ook zorgen. Marktanalisten verwachten dat de top modellen van de Android smartphones sterk zullen groeien. Als Apple er niet in slaagt om iets revolutionairs te maken dan zullen steeds meer mensen een goede Android telefoon gaan kopen. De topmodellen kunnen straks bijna het zelfde als een iPhone maar zijn wel honderden euro’s goedkoper. Ook kiezen klanten steeds vaker voor een refurbished smartphone. Veel refurbished smartphones zijn bijna niet gebruikt maar worden wel met een flinke korting verkocht.

november 25th, 2016 by