windows 10

computerscherm op bureau

Windows 10

De langverwachte release van Windows 10 staat gepland op eind juli 2015. Miljoenen gebruikers kijken uit naar het nieuwe besturingssysteem dat Windows 8 moet gaan vervangen. De laatste versie van Windows was geen succes voor het bedrijf. Er was veel kritiek door het weglaten van de vertrouwde startknop. Grote groepen gebruikers konden niet wennen aan de nieuwe menu’s waarin tegels een belangrijke plek innamen. Mensen stelden een aankoop uit of kochten een computer met een ander besturingssysteem. In Windows 10 zal het vertrouwde startmenu gelukkig weer terugkeren en zullen er tal van andere vernieuwingen gepresenteerd worden. Gebruikers die Windows 7 of 8 op hun computer, tablet of smartphone hebben staan krijgen een gratis upgrade naar het nieuwe systeem.

Windows 10 op je smartphone

Microsoft kocht de Finse telefoonfabrikant Nokia in 2013 en bracht onder dit merk een serie Lumia-smartphones uit. Het nieuwe vlaggenschip van deze serie wordt de Lumia 940. Het zal draaien op het nieuwe Windows 10 dat ook voor mobiels geschikt is. De release datum van de Lumia 940 wordt verwacht in het derde kwartaal van 2015. Er wordt volop gespeculeerd hoe het toestel er uit zal zien. Zal de behuizing van polycarbonaat zijn of van metaal? Zal de prijs hoger zijn dan de iPhone of de Samsung Galaxy 6S? Vermoedelijk zal er een irisscanner aanwezig zijn en een Pureview camera.

Merken met Windows Phone

Andere fabrikanten die modellen maken met Windows Phone zijn de Acer Liquid en de One M8 van HTC. De One M9 is thans het topmodel van fabrikant HTC.
Verwacht wordt dat er ook spoedig een variant komt met het besturingssysteem Windows 10.

februari 13th, 2016 by